Gulets - privata kryssningar i Medelhavet

 

Prisexempel

 

M/S Isla ***+ 7 dagar: 5600 EUR

Helpension (4 vuxna 2 barn): 1680 EUR

Total kostnad: 7280 EUR/vecka

 

Per person: 910 EUR/vecka

 

Inkluderar:

Besättning inkl. kock

4 h bränsle/dygn

Öppen rutt i turkiska vatten

AC

Kanot, windsurfingbräda, snorkling- och fiskeutrustning

Hamnavgifter i kommunala marinor, gratis i bukterna

 

 

 

 

Våra gulet-kategorier med ca-priser

 

Vi erbjuder gulets i olika klasser och storlekar och skillnaderna och prisintervallen presenteras nedan.

 

För 40 år sedan började historien om "Blue Cruises" och guleten erbjöds som semestermål. Då var båten 12-16 m lång och hade en gemensam toalett utan dusch för samtliga ombord. Målet med resan var att ha roligt och uppleva naturen på ett sätt som inte var möjligt ifrån land.

 

Idag är målet detsamma men guleten har utvecklats till att vara ett flytande boutique-hotell med egen kock och samma bekvämligheter som ett semesterhotell. Det finns något för alla och i de flesta prisklasser.

 

Läs mer om vår indelning nedan.

 

Deluxe *****

 

En mycket exklusiv båt i nivå med de mest luxuösa hotellen i världen. Femstjärnig service och matlagning ofta i nivå med Michelin-krogar. Mycket energi har lagts åt detaljfinishen och servicen ombord.

 

Kabinerna är stora och rymliga, samtliga med stort designat badrum och dusch och ibland badkar. Kocken skolad och erfaren och utrymmena och komforten lämnar få saker att önska. Inom denna kategori finns stora skillnader som återspeglas av prisnivån. Båtarna är oftast över 30 m långa med oerhört gott om plats för högsta komfort. Jacuzzi på däck är inte ovanligt.

 

Ett plustecken efter dess fem stjärnor indikerar att båten är något utöver det vanliga och håller en hög standard inom sin klass.

 

I denna kategori finner ni oftast omfattande vattensportutrustning.

 

Prisnivå: 2000-10000 EUR/dygn beroende på storlek och inbördes klass

 

 

 

Luxury ****

 

Elegant båt i nivå med bra fyrstjärniga hotell. Fin detaljfinish, bra service och matlagning. Denna standard är mycket god och ni kommer snabbt att känna er hemmastadda.

 

I denna kategori är hytterna rymliga, samtliga med egen toalett och dusch, besättningen erfaren och komforten mycket god. Kabinerna är något mindre än i deluxesegmentet, men ni kommer inte att känna er trångbodda. Båtarna är från 25m längd och uppåt.

 

Ett plustecken efter de fyra stjärnorna indikerar att båten håller en hög standard inom sin klass.

 

Även i denna nivå finner ni oftast omfattande vattensportutrustning och samtliga luxuryguleter har AC.

 

Prisnivå: 800-3000 EUR/dygn beroende på storlek och inbördes klass

 

 

Standard ***

 

En standardgulet är av god hög standard och jämfört med svenska klassiska segelbåtar såsom Bavaria 40 kommer ni att känna er hemmastadda snabbt då utrymmena minst sagt är mycket väl tilltagna. Ni kan förvänta er kabiner (8-16 kvm) med egen toalett och dusch och gott om plats. Båtarna startar från ca 16 m upp till 24 m.

 

Ombord på en del standardguleter finns vattensportutrustning och de flesta standardguleter har AC.

 

En del standardguleter har inte de tillstånd som krävs för att gå till Grekland, vilket finns på de flesta högre klassade guleter.

 

Ett plustecken efter de tre stjärnorna indikerar att båten rekommenderas av oss och erbjuder en hög standard inom sin klass.

 

 

Prisnivå: 600-1800 EUR/dygn beroende på storlek

 

 

 

Ekonomi **

 

En ekonomigulet våra lågprisgulets och även om de är av enklare slag följer egen kock med som serverar klassisk medelhavskost. Ombord på dessa guleter finns ingen AC eller vattensportutrustning och detaljfinishen är av enklare slag.

 

Besättningen är inte lika erfaren och kocken är inte alltid en skolad kock, men ni kan förvänta er ett enkelt men välfungerande koncept.

 

De flesta ekonomiguleter är inte segelutrustade utan går endast för motor, men det finns utantag såsom Can Kaptan till höger.

 

 

Prisnivå: 600-1200 EUR/dygn beroende på storlek

Copyright N Travel AB 2013 © All Rights Reserved