Gulets - privata kryssningar i Medelhavet

Serenity 70

Vad är en gulet?

 

En gulet är egentligen en motorseglare i trä, med en historik som handelsfartyg i guletens hemland Turkiet. Båtarna är handbyggda och byggs i trä än idag. På bilden ovan ser ni Serenity 70, uppankrad i en vik utanför Kekova. Landstigning sker med hjälp av jolle. Båten har plats för åtta gäster i fyra kabiner med en besättning på tre inklusive kock.

 

Interiör

 

Guleterna är synnerligen rymliga med rejält tilltagna hytter med fullstora sängar och tillhörande badrum. Sällskapsutrymmena är rymliga och ni kommer aldrig att känna er trångbodda på en gulet. Här finns gott om plats för alla gäster och besättningen, som bor i separata utrymmen.

 

Inredningen är helt i trä och ni kommer att uppskatta den hemtrevliga känslan ombord.

 

I salongen finner ni en bardisk utrustad med vanliga spritsorter och en kaffebryggare. Här finns även en sittgrupp och matbord.

 

Exteriör

 

I aktern finner ni en välkomnande sittgrupp och matbord i skuggan. Här dukas medelhavsdelikatesser upp och mellan måltiderna serveras traktens fruktdelikatesser. Här finns även möjlighet till avkoppling i skuggan då många guleter har stora bekväma solmadrasser här. Ni finner trappan upp till flybridge i aktern och där uppe finner ni ännu en sittgrupp och soldynor.

 

Det rymliga soldäcket i fören har mjuka solmadrasser med mjukt frottéöverdrag för högsta komfort och många guleter har även en liten sittgrupp här, lämplig för kvällsdrinken i solen. De mest exklusiva guleterna har ofta en jacuzzi här.

 

Riktigt varma dagar spänner besättningen upp en skuggande segelduk över soldäck för maximal komfort. Däcket är i teak eller något annat vackert träslag och är varmt och behagligt att gå på. Ombord går man barfota.

 

I fören finner ni vattensportutrustningen bestående av t ex kanot, vattenskidor, wakeboard, snorklingsutrustning, fiskespö m.m. Vill ni prova på paragliding, jetski och andra vattenaktiviteter så går det oftast att arrangera, beroende på var ni väljer att kryssa.

 

Längs med sidan av båten finner ni en lejdare som tar er ner till badbryggan. Det är oftast mycket djupt ute till havs och därför får vattnet sin riktigt turkosblåa färg när solens strålar möter vattenytan.

LaVicomtesse planskiss

Planskiss på M/S LaVicomtesse, en gulet med 5 kabiner.

LaVicomtesse
LaVicomtesse akterdäck

Copyright N Travel AB 2013 © All Rights Reserved